Интересни факти за елените на Дядо Коледа

Еленът е добър и верен помощник на Дядо Коледа. Но има едно характеристика, характерна само за рода Reindeer, който позволи на учените да разпитат пола на елените на Дядо Коледа.

Елените от този вид живеят в Аляска, Канада, Северна Русия и Скандинавия.

Момиче и елените

Това са много спокойни и тихи животни. Дядо Коледа може да не се страхува че събуждат децата – присъствието на елени може само да ги раздаде камбана.

Северни елени от сбруя на Сата

Звуците от елени издават само в определени случаи.

„Елен

През лятото женската общува с малките през първите 2 месеца от момента, в който те раждане, а мъжките плачат през есента през сезона на чифтосване.

„Женски

За това мъжките имат специална торба на врата си, което позволява издавайте гърлени дрезгави звуци или обаждания към тях женските.

Северни елени - Карибу

Карибу е друго име за тези елени.

Карибу

Само елени се наричат, като правило, опитомени животни, които дърпат шейни или пасат в стада.

Стадо

Те са под дивите си роднини и живеят в Сибир и в Скандинавия.

Северен елен

Размерите на карибу са малки, височината в холката е до 1 метър, а теглото е около 170 кг при мъжете и 90 кг при жените.

Стадо от Карибу - елени

Еленът на Дядо Коледа е наистина бърз, способен на скорост до 80 км / ч

„Дядо

Това са много издръжливи животни, са шампиони сред сухоземни бозайници на разстояние за пътуване. Карибу може да изминавате до 5 хиляди километра годишно. Те могат да се състезават съставете само гърбав кит, който плува около 8.

Елени в тундрата

Телата им са покрити с оплетена гъста коса, която помага да избяга от силни студове и ветрове в тундрата.

Бял елен

В допълнение, тяхната кръвоносна система е проектирана така, че повече ефективно пренасят топлина от тялото към крайниците.

Момиче на елените

Еленът е единственият вид елени, които имат мъжки в началото на декември, когато сезонът на чифтосване приключи, те губят своето Хорн. А женските ги носят до пролетта, за да победят своите територия и храна от други.

Северен елен

В допълнение, до края на декември мъжките губят подкожна мастна тъкан, то остават само 5%, а женските, напротив, натрупват до 50%, което ви позволява безопасно да прехвърлите силните, до 43 градуса, студове.

„Дядо

Въпреки че мъжете от елени все още могат да поддържат рогата си главата през цялата зима, но при условие че: или това са много млади сърни, чиито рога растат само първата година, или е възрастни, но кастриран елен. Това е доста често срещана практика, така че как по-лесно се тренират тези сърни в сбруя.

Дядо Коледа с елени

Вероятно се дължи на бързината, устойчивостта на замръзване и красиво Рогата на Дядо Коледа и избра елени за себе си. И в неговата сбруя все още има като мъже (Rudolph, Dancer, Desher, Prenser, Cupid и и т.н.) и женската Винсер. Честита нова година и Коледа!

Like this post? Please share to your friends:
Онлайн списание за домашни любимци ALFA-CDS.COM
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: